پیچیدگیها و ظرایف حکمرانی در عصر حاضر، موجب اهمیت روزافزون سرمایه انسانی خاصه جامعه نخبگانی شده است. بنابراین برقراری امکان کنشگری برای نخبگان کشور و همافزایی آنان در مسیر رفع نیازها و حل مسائل حیاتی است. گذشته از اینکه مشارکت نخبگان در سطوح سیاستگذاری، تقنین و اجرا لازمه تحقق شایستهسالاری و برای پیشرفت کشور ضروری است، این مهم از طریق القای اثرگذار بودن منجر به تقویت روح همبستگی ملی در میان این قشر از جامعه میگردد. مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با هدف جلب مشارکت نخبگان سراسر کشور از طریق دریافت نقطهنظرات، ایدهها و طرحهای آنان برای شناسایی نیازها و حل مسائل ملی در حوزههای مختلف، مبادرت به راهاندازی سامانه راهبردی-ارتباطی مدیران، اندیشمندان و نخبگان (سرآمدان) نموده است که کارویژه این سامانه در چهار محور خلاصه میگردد:
مدیران، اندیشمندان و نخبگان سراسر کشور با ورود به بخش فراخوانهای مطالعات سیاستی سامانه سرآمدان در جریان مسائل و نیازهای روز دستگاههای اجرایی کشور قرار گرفته و قادر خواهند بود با ارسال پیشنهادهای خویش در بازه زمانی مشخص شده در این فرایند همکاری کنند. مرکز بررسیهای استراتژیک پس از بررسی پروپوزالهای ارسال شده و گزینش پیشنهاد برتر، زمینه انعقاد قررارداد و همکاری طراح یا طراحان پروپوزال برگزیده با دستگاه اجرایی مربوطه را فراهم خواهد نمود. همچنین مدیران، اندیشمندان و نخبگان میتوانند نیازها و مسائل ملی را که شخصاً شناسایی نمودهاند، از طریق قسمت طرحهای نخبگانی این بخش برای مرکز بررسیهای استراتژیک ارسال نمایند. این مرکز پس از بررسی اولیه پیشنهادهای واصله، آنها را برای دستگاههای اجرایی مربوطه ارسال خواهد نمود. چنانچه دستگاه ذیربط طرح پیشنهاد شده را در زمره نیازها و مسائل خود تشخیص دهد، آن طرح در قسمت طرحهای ناظر به مسائل دستگاههای اجرایی قرار داده خواهد شد.
در این قسمت از بخش فراخوانهای مطالعات سیاستی مسائل و نیازهای جاری واصله از سوی دستگاههای اجرایی کشور طرح شده است. مدیران، اندیشمندان و نخبگان سراسر کشور با ورود به هر یک از فراخوانها قادر خواهند بود پیشنهادهای خویش را در بازه زمانی مشخص شده بر اساس شیوهنامه در نظر گرفته شده برای این مرکز ارسال نمایند. مرکز بررسیهای استراتژیک پس از بررسی و گزینش پیشنهاد برتر، زمینه انعقاد قررارداد و همکاری طراح یا طراحان آن پیشنهاد با دستگاه اجرایی مربوطه را فراهم خواهد نمود.
مدیران، اندیشمندان و نخبگان سراسر کشور پس از شناساسی نیازها و مسائل کشور قادر خواهند بود از طریق این قسمت به طرح موضوع کرده و در قالب یک پیشنهاد بر اساس شیوهنامه در نظر گرفته شده برای مرکز ارسال نمایند. این مرکز پس از بررسی اولیه پیشنهادهای واصله، آنها را برای دستگاههای اجرایی مربوطه ارسال خواهد نمود و در صورت تأیید دستگاه ذیربط، پیشنهاد مذکور در قسمت طرحهای ناظر به مسائل دستگاه های اجرایی قرار داده خواهد شد.
در بخش چالشهای سیاستی، نیازها و مسائل مبتلابه ملی به نحو روزآمد از جانب مرکز طرح خواهد شد و نخبگان با ورود به این بخش قادر خواهند بود ضمن به اشتراک گذاشتن نظرات، تجارب و راهحلهای پیشنهادی خویش، در صورت رسیدن به ایده یا طرح قابل اجرا برای رفع آن نیاز یا حل مسأله مطروحه، پس از بررسی و تأیید از جانب مرکز انعقاد قرارداد پژوهشی، به مطالعه و بررسی در خصوص آن پرداخته و دستگاه اجرایی مربوطه را به واسطه مرکز از نتایج حاصله بهرهمند سازند.
بخش بررسیهای موضوعی درگاهی برای دریافت و انتشار یادداشتها و گزارشهای علمی در رابطه با نیازها و مسائل کشور در حوزههای مختلف است. مدیران، اندیشمندان و نخبگان قادر خواهند بود به تناسب حیطه تخصصی خویش در چارچوب حوزههای منظور نظر مرکز، یادداشت و گزارشهای علمی ارائه دهند تا پس از تأیید، با حمایت مرکز در این تارنما منتشر گردد. مرکز بررسیهای استراتژیک از بررسیهای موضوعی حاوی اطلاعات و مطالب نو، حمایت مالی خواهد نمود.
سامانه سرآمدان در بخش افکارسنجی نخبگانی متعاقب طرح پیشنهادها در خصوص نیازها و مسائل ملی از جانب مسئولین، دستگاههای اجرایی و نهادهای سیاسی اقدام به سنجش افکار نخبگان نموده و نتایج حاصل از دادههای هر پیمایش را جهت تأمل بیشتر یا تسریع برای بهرهبرداری در اختیار طراح پیشنهاد قرار خواهد داد.
در این بخش، کاربران میتوانند بر اساس موضوع، تخصص، سطح تحصیلات و استان به جستجوی کاربران دیگر بپردازند و با ارسال پیام یا دنبال نمودن، ارتباطات مورد نیاز را برقرار نمایند.